Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار مطهری در گفتگوی با تسنیم به سئوالاتی از جمله چگونگی آغاز کاروان‌های راهیان نور در وضعیت قرمز کشور و سامانه «ره‌نور» توضیحاتی را ارائه کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اسفندماه هر سال یادآور روزهای نابی‌ است که دلدادگان به شهدا و عاشقان راه حماسه و ایثار، گام در مسیری می‌گذارند که سراسر آن نور و معنویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهایی که سختی رفت‌وآمد و مشکلات گوناگون را با جان و دل می‌خرند تا ذره‌ای از استقامت و شهامت مردان تاریخ‌ساز در هشت سال جنگ تحمیلی را درک کنند.

«هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی زمانی نیست؛ گنجینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عظیمی است که تا مدت‌های طولانی ملت ما می‌تواند از آن استفاده کند؛ آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری کند.» این بیانات مقام معظم رهبری در 24 شهریورماه سال 88 است که بر لزوم استخراج منابع عظیم از مناطق عملیاتی دفاع مقدس تأکید دارند. اردوی راهیان نور یکی سهل‌العبورترین، معابر برای رسیدن به این دستاوردها است. دستاوردهایی که جوانان آن زمان با خون خودشان به ارمغان آورده‌اند و امروزه یاد و نام آنها علاوه بر تزکیه نفوس، می‌تواند نقشه راهِ مناسبی برای آیندگان باشد.

متأسفانه به دلیل شیوع کرونا در کشورمان در سال 98، ستاد راهیان نور به صورت داوطلبانه و به عنوان اولین نهاد گردشگری، کاروان‌های خود را برای حفظ جان مردم تعطیل کرد و تمام توان خود را برای ریشه‌کن کردن این ویروس منحوس به‌کار گرفت و نیروهای جهادی خود را برای کمک به بیماران کرونایی بسیج کرد.

اردوی راهیان نور یکی سهل‌العبورترین، معابر برای رسیدن به این دستاوردهاست. دستاوردهایی که جوانان آن زمان با خون خودشان به ارمغان آورده‌اند و امروزه یاد و نام آنها علاوه بر تزکیه نفوس، می‌تواند نقشه راهِ مناسبی برای آیندگان باشد. لذا با توجه به کاهش فراگیری کرونا در کشور و احتمال بازگشایی کاروان‌های راهیان نور در سال 1400، با سردار سرتیپ دوم پاسدار عباس مطهری دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج گفتگو کرده‌ایم؛ متن این گفتگو را بخوانید:

گزیده‌‌ای از گفتگو تسنیم با سردار مطهری:

* ملاک سفر قبلاً رنگ‌بندی جغرافیایی بود اما اکنون ملاک سفر، واکسیناسیون است و ما هم تابع ستاد هستیم.

* یکی از شروط سفر به راهیان نور واکسینه بودن است.

* ماجرای پسربچه‌ای که با زور پدر و مادر خود را به شلمچه آورد.

* پژوهش و نظرسنجی اداری وجود دارد. اما پژوهش‌هایی که عمق بیشتری داشته باشد، کمتر صورت گرفته است. برای همین درخواست می‌کنیم مراکز پژوهشی کشور به کمک ما بیایند.

* بعد از تجزیه و تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری به این رسیدیم که باید روی «زیارت با معرفت» در یادمان‌ها تمرکز کنیم.

* گویاسازی تخصصی نقش اقشار در دفاع مقدس جذابیت راهیان نور را بالا می‌برد.

* جزئیاتی از فعالیت خادم‌الشهدا در ایام سال برای محرومیت‌زدایی در کشور

* واکسینه بودن؛ شرط لازم برای سفر به راهیان نور/سامانه «ره‌نور» چیست؟

تسنیم: با توجه به اینکه کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد راهیان نور می‌خواهد عزیمت‌های خود را آغاز کند،  برنامه ستاد مرکزی راهیان نور را بفرمایید.

سردار سرتیپ دوم پاسدار عباس مطهری:  ببینید هفته گذشته جلسه ستاد مرکزی خدمات سفر با حضور مهندس ضرغامی برگزار شد و در خصوص سفرهای مردم عزیزمان در ایام نوروز بحث و تبادل نظر شد. این جلسه به این معناست که سفر هست. راهیان نور نیز یک سفر زیارتی است و تابع مقررات ستاد ملی مقابله با کرونا و هر تصمیمی که ستاد بگیرد ما آن را اجرا می‌کنیم. ملاک سفر قبلاً رنگ‌بندی جغرافیایی بود اما اکنون ملاک سفر، واکسیناسیون است و ما هم تابع ستاد هستیم.

تسنیم: یعنی اگر کسی بخواهد در سفرهای راهیان نور حضور داشته باشد باید واکسیناسیون شده باشد؟

ـ بله حتماً باید در سامانه «ره‌نور» ثبت نام کند و پس از تایید وزارت بهداشت مراحل بعدی را را طی کند.

تسنیم: همان‌گونه که خودتان مطلع هستید مقام معظم رهبری نسبت به سفرهای راهیان نور بسیار تاکید دارند، ستاد راهیان نور برای اثربخشی این سفرها چه اقداماتی انجام داده‌است؟

ـ راهیان نور به لطف خدا تاکنون نیز آثار و برکات بسیاری داشته‌است؛ چراکه وقتی دشمن با چیزی مقابله می‌کند، به این معناست که آن نتیجه‌بخش و خوب بوده‌است؛ اما متاسفانه هنوز به حد کمال از این ظرفیت عظیم که مقام معظم رهبری آن را فناوری قدرت نرم نامیده‌اند، استفاده نکرده‌ایم. مقام معظم رهبری در این باره نکات ارزشمندی را بیان فرموده‌اند. برای همین در قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج و سپاه‌های استانی در زمینه یادمان‌ها و راویان کارهایی انجام داده‌ایم، برای همین به فضل الهی می‌خواهیم با روش‌های جدیدی بهره‌وری کاروان‌های راهیان نور را افزایش دهیم، بهره‌مندی زائرین عزیز را در حد کمال بالا ببریم. مثلاً با رزمایش‌های فرهنگی‌ - هنری یا ایده گروه‌های با نوای کاروان.

حضرت آقا می‌فرمایند، کسانی که در دفاع مقدس بوده‌اند باید آن روزها را روایت کنند. یعنی اولویت با آن افراد است؛ از آن طرف نیز جوان امروزی سبک روایت دیگر و جدیدی را می‌پسندد. برای آنکه این دو در کنار یکدیگر قرار بگیرد و تکمیل شود، از آقای آهنگران الگو گرفتم. یعنی آقای معلمی -رحمت الله علیه- شعر را می‌گفتند و آقای آهنگران آن‌را می خواندند. در حال حاضر هم پیشکسوتان دفاع مقدس می‌توانند مثل آقای معلمی خاطرات را بگویند، جوانان و نوجوانان با استفاده از رسانه‌های به‌روز آن خاطرات را برای مخاطب نقل کنند. این گروه «با نوای کاروان» به صورت گروه گروه این کارها را انجام خواهند داد.

تسنیم: آثار و برکات راهیان نور می‌بایست در کشور قابل مشاهده باشد، آیا نظرسنجی و پژوهشی در این زمینه صورت گرفته است؟

ـ بله پژوهش و نظرسنجی اداری وجود دارد. اما پژوهش‌هایی که عمق بیشتری داشته باشد، کمتر صورت گرفته است. برای همین درخواست می‌کنیم مراکز پژوهشی کشور به کمک ما بیایند و نظرسنجی و کارهای پژوهشی از زائرین، راویان، خادمان، دست‌اندرکاران، مدیران کاروان، رانندگان اتوبوس، متولیان مراکز اسکان و غیره انجام دهند و این پژوهش‌ها را در اختیار ما قرار دارند تا نقاط ضعف و قوت خود را بیش از پیش شناسایی کنیم.

* ماجرای پسربچه‌ای که با زور پدر و مادر خود را به شلمچه آورد

تسنیم: سردار نکته بنده این است که آیا آثار برکات راهیان نور در کشور مشاهده شده‌است؟

ـ بله. هم به صورت گروهی و هم به صورت فردی اما به دلیل ضیق وقت نمی‌توانم خیلی از آن مطالب را بگویم اما فقط برای یک مثال خاطره‌ای را عرض کنم. در شلمچه برنامه‌ای تحت عنوان «سنگر آسمانی» توسط طلاب حوزه علمیه قم برگزار می‌شد، در سال 98 در درب ورودی شملچه دیدم با یکی از این خادم‌الشهدا بحث بالا گرفته، به آنجا رفتم دیدم یک خانم و آقا می‌گویند پسرم -که دوازده، سیزده سال بیشتر نداشت- ما را اجبار کرده که در ایام نوروز به اینجا بیاییم. پسرم یک سال زندگی را  برما تلخ کرده یعنی دائما می‌گوید، مهمانی نباید بروید، مجلس آن چنینی نباید بروید و.... الان هم که می‌خواستیم بیاییم یک پارچ آب روی رسیور ماهواره ریخته و ما را به اینجا آورده‌است.

اینطور که من متوجه شدم، سال گذشته محل کار پدر خانواده، توری را برگزار می‌کند و  آنها یک سر، به شلمچه می‌آورد و این آقا پسر وقتی می‌بینند که برنامه‌ای -همسنگر آسمانی - برای نوجوانان برگزار می‌شود، خود را به آن جمع می‌رساند و قریب یک ساعت و نیم در برنامه «سنگرهای آسمانی» شرکت می‌کند. با توجه به برنامه‌هایی که اجرا می‌کردند، مثل فتح خرمشهر، رهایی گروگان و غیره، مفهوم «غیرت» را این پسربچه بهتر متوجه می‌شود، تا زمانی که شلمچه را ترک می‌کند و به تهران می‌رود. این پسربچه جلوی پدر مادر خود به زبان می‌آید و می‌گوید غیرت من، اجازه نمی‌دهند که مادرم با سر و وضع خاصی در مهمانی‌ها حضور پیدا کند و ادامه ماجرا که در ایام نوروز به راهیان می‌آیند.این یک موضوع نبوده و بسیاری از آثار و برکات دیگری را نیز می‌توان یادآور شد، اما عرض بنده این است که هنوز به حد مطلوب و حد نصاب در اثربخشی راهیان نور نرسیده‌ایم.

* گویاسازی تخصصی نقش اقشار در دفاع مقدس جذابیت راهیان نور را بالا می‌برد

تسنیم: کاملاً درست است، آثار و برکات راهیان نور بر هیچ‌کس پوشیده نیست و ما نیز آن را تایید می‌کنیم، اما چرا این سفرهای ارزشمند هرساله کپی‌برداری می‌شود؟

ـ در این 13-14 ماهی‌که بنده توفیق خدمت در این مکان مقدس را دارم، هیئت‌های اندیشه‌ورزی را هم در تهران، هم در قم و هم در سایر استان‌ها راه‌اندازی کرده‌ایم؛ که چگونه‌ می‌توانیم اعتلاء و ارتقاء راهیان نور رقم بزنیم. راهیان نور باید هم به صورت کمی و هم به صورت کیفی ارتقا پیدا کند. به نظر من باید نقش مردمی راهیان نور بیش از پیش پررنگ شود؛ بعد از تجزیه و تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری به این رسیدیم که ما باید روی «زیارت با معرفت» در یادمان‌ها تمرکز کنیم. برای آنکه زیارت با معرفت رقم بخورد، باید فضا، جذاب؛ سفرها، آسان، ارزان و ایمن شود. لذا از گروه‌های مردمی کمک گرفتیم و در حال تعامل با آنها هستیم؛ هرچند کرونا شرایط را برای ما سخت کرده تا بتوانیم تمام ایده‌ها را پیاده‌سازی کنیم. اما به یاری خدا جذابیت راهیان نور را با تخصصی کردن روایت و گویاسازی تخصصی نقش اقشار در دفاع مقدس می‌بایست بالا ببریم.

تسنیم: سردار مطهری با توجه به اینکه راویان دفاع مقدس آن روزها را برای مردم نقل می‌کنند چه برنامه‌هایی برای روایت صحیح و صادق برنامه‌ریزی شده‌است؟

ـ در شبکه راهیان، قریب به 25 هزار راوی دفاع مقدس داریم که هم پیشکسوتان و هم جوانان در آن حضور دارند. یکی از مشکلاتی که داریم، حمایت از شبکه راویان بصورت منسجم است، یعنی توانمندسازی این افراد در زمینه‌های مهارت روایتگری و مشکلات معیشتی که آنها روبرو هستند؛ بنابراین اگر پشتیبانی مناسبی از آنها صورت بگیرد بسیار بهتر است چرا که آنها در منطقه بومی خودشان، در شهرستان‌ها اقدامات بسیار ارزشمندی انجام می‌دهند که در نوع خود بی‌نظیر است و می‌توانند برای تشویق و ترغیب زائران اقدام کنند.

تسنیم: در زمینه آموزش نیز اقداماتی انجام داده‌اید؟

ـ موضوع اداره امور راویان، با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس است. به‌کارگیری راویان توسط ستاد راهیان نور صورت می‌گیرد. آموزش‌هایی می‌بینند اما به نظر من آموزش‌هایی که می‌بینند، کفایت نمی‌کند؛ باید آموزش‌های بیشتری ببینند. یک نکته‌ای هم در زمینه راویان وجود دارد که با توجه به گذشت بیش از سی و چند سال از پایان جنگ، سن راویان بالا رفته، بنابراین باید فکری به حال جوان‌سازی شبکه راویان گرفته شود.

* جزئیاتی از فعالیت خادم‌الشهدا در ایام سال برای محرومیت‌زدایی در کشور/

تسنیم: راهیان نور در ماه‌های پایانی سال بروز و ظهور پیدا می‌کند، اما خادم الشهدا در طول سال در حال فعالیت هستند، جزئیاتی را از اقدامات این عزیزان بفرمایید.

ـ نکته‌ای عرض کنم. با توجه به اینکه از سال بعد ماه مبارک رمضان در ایام  راهیان نور قرار می‌گیرد، توسعه زمانی راهیان نور را در دستور کار قرار داده‌ایم تا راهیان مختص ایام نوروز نشود. اما در خصوص خدمات خادمین شهدا عرض کنم این گروه 7 هزار عضو دارد که کمیته مرکزی در قم مستقر است و در تمام استان‌ها و شهرستان‌ها کمیته دارد اعم از خواهر و برادر. دو میدان اصلی کار برای آنها تعریف شده. یک میدان برای استان‌های میزبان راهیان نور و دیگری در محل زندگی خودشان است.

در استان‌های میزبان راهیان نور دو کار باید انجام دهیم:

1- نقش آفرینی خصوصی و عمومی برای خدمت به زائرین راهیان نور

2- در قالب 750 گروه جهادی -که خادم الشهدا دارند- کارهای خدمت‌رسانی و محرومیت‌زدایی برای استان‌های میزبان راهیان نور - که هفت استان است- انجام دهند.

همچنین در بوم و شهر خودشان نیز سه نقش عمده طراحی شده‌است:

1- رسیدگی به خانواده معظم شهدا

2- تشویق در ترغیب مردم برای سفر به راهیان نور

3- کارهای فرهنگی مستمر و و اثربخش در گلزارهای شهدا.

-------------------------------------------------

گفتگو از محمد کربلایی اسماعیل

-------------------------------------------------

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جنگ دفاع مقدس راهیان نور جنگ دفاع مقدس راهیان نور کاروان های راهیان نور مقام معظم رهبری راهیان نور راهیان نور دفاع مقدس آثار و برکات خادم الشهدا ایام نوروز هم به صورت برای همین ملاک سفر استان ها ره نور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کاروان سفیران کریمه اهل بیت(س) در کرمانشاه

کاروان سفیران کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) و پرچم مطهر آستان مقدس بانوی کرامت، شامگاه سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه وارد کرمانشاه شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در آستانه زاد روز دخت مکرم امام موسی کاظم(ع) حضرت فاطمه معصومه(س)، کاروان سفیران کریمه اهل بیت(ع) با ورود به کرمانشاه شمیم روحانی آستان مقدس کریمه اهل بیت(ع) را بر فضای این شهر و دیار حاکم کردند.

این کاروان متشکل از دو خادم، مداح و روحانی، با همراه داشتن پرچم مطهر آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) در سه روز حضور در کرمانشاه شور و شعف خاصی به آغاز دهه کرامت و ویژه برنامه‌های جشن سالروز ولادت با سعادت کریمه اهل بیت(س) و گرامیداشت روز دختر خواهند بخشید.

دیدار با خانواده معظم شهدا، حضور در مدارس و حوزه علمیه حضرت امام خمینی(ره)، دیدار با متدینین و نمازگزاران در مساجد و محلات محروم و حاشیه نشین شهر کرمانشاه، حضور در جمع سرافرازان نیروی زمینی ارتش و خانواده‌های این دلاورمردان، عیادت از بیماران بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی علوم پزشکی، حضور در  هیئات مذهبی و جشن ها و مراسمات ویژه آغاز دهه کرامت و میلاد حضرت فاطمه معصومه(س)، شرکت در مراسم دعای ندبه، حضور درجمع نمازگزارن نماز عبادی سیاسی جمعه و حضور در جمع مردم مومن و انقلابی شهرستان هرسین از برنامه های سفر کاروان سفیران کریمه اهل بیت(ع) است.

گفتنی است، ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، که سال گذشته برای اولین بار میزبانی از کاروان خدام حرم حضرت فاطمه معصومه(س) داشت؛ امسال نیز با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان برنامه‌های متنوع و ارزشی را برای بهره‌مندی مردم شهید پرور کرمانشاه از حضور روحانی و پربرکت سفیران کریمه اهل بیت(ع) در کرمانشاه و شهرستان‌های تابعه تدارک دیده است.

برنامه‌های این کاروان که از امروز آغاز شده و تا 21 اردیبهشت ماه ادامه دارد، به شرح زیر است.

ردیف

عنوان برنامه

زمان / ساعت

مکان

1

دیدار با پرسنل ارتش ستاد فرماندهی غرب

7:30 صبح 19/02/1403

ستاد فرماندهی ارتش غرب

2

دیدار با طلاب حوزه علمیه حضرت امام خمینی (ره)

9:30 تا 10:30 صبح

19/02/1403

بلوار طاقبستان - حوزه علمیه حضرت امام خمینی (ره)

3

دیدار با پرسنل و بیماران بیمارستان حضرت معصومه (س) شهر کرمانشاه

10:30  تا 11:30 صبح

19/02/1403

بلوار طاقبستان  - بیمارستان حضرت معصومه (س)

4

دیدار با دانش آموزان دبیرستان الزهراء(س)

11 تا 12

19/02/1403

دولت آباد – شهرک اسلامیه

5

دیدار با اهالی شهرک صادقیه

 16 تا  17

19/02/1403

شهرک صادقیه – مسجد امام جعفر صادق (ع)

6

دیدار با اهالی ده پهن

18:30 تا 18:45

19/02/1402

ده پهن – مسجد امام خمینی (ره)

7

دیدار با خانواده‌های پرسنل ارتش

نماز مغرب و عشاء

19/02/1403

 

8

دیدار با اهالی شهرک سجادیه (چمن )

20:30 تا  21

19/02/1403

شهرک سجادیه (چمن ) – مسجد حضرت امام سجاد (ع)

9

دیدار با اعضاء هیئت محبان حضرت علی اکبر(ع)

6:30 تا 7 صبح

20/02/1403

مسجد حاج قمبر خیابان شریعتی

10

دیدار با خانواده های معظم شهدا (سه خانواده)

8  صبح تا  12

20/02/1403

بیت  سه خانواده معظم شهید

11

جشن دختران

18:30 تا 20:30

20/02/1403

امامزاده ابراهیم طاقبستان

12

دیدار با اعضاء هیئت ثاره الله

21:30 تا 22

20/02/1403

بلوار طاقبستان حسینیه حضرت معصومه (س)

13

حضور در مراسم دعای ندبه

7 تا 8 صبح

21/02/1403

مزار شهدا – حسینیه شهدا

14

حضور در ستاد انتخابات فرمانداری کرمانشاه

9 تا 10 صبح

21/02/1403

فرمانداری کرمانشاه

15

دیدار با اهالی منطقه چقامیرزا فاز یک

11 تا 11:30  صبح

21/02/1403

چقامیرزا فاز یک – مسجد الرضا (ع)

16

حضور در بین نمازگزاران نماز جمعه شهر کرمانشاه

12 تا پایان نماز جمعه

21/02/1403

مسجد جامع کرمانشاه

17

دیدار با مردم شهرستان هرسین

16 تا  18

21/02/1403

هرسین – حرم مطهر امامزاده مهدی (ع)

18

مسجد شهید عاصمی 

17 تا 19

21/02/1403

شهرک پرواز بلوار شهید  امجدیان – روبروی مدرسه ترنم – مسجد شهید عاصمی

19

حضور در جمع نمازگزاران مسجد چهارمین شهید محراب الهیه

19:30 تا 20:30

21/02/1403

مسجد چهارمین شهید محراب الهیه

20

حضور در جمع نمازگزاران و مومنین مسجد سلمان فارسی

20:30 تا 21

21/02/1403

فرهنگیان فاز 2  -  مسجد سلمان فارسی

21

حضور در مراسم مسجد النبی (ص) طاقبستان

21:30 تا 22

21/02/1403

مسجد النبی (ص) طاقبستان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعزام کاروان راهیان نور بسیجیان سپاه خوی به مناطق عملیاتی ۸سال دفاع مقدس
  • ۱۴ هزار نفر برای دریافت زمین ثبت‌نام کرده‌اند
  • نخستین کاروان‌ راهیان نور وارد سرپل‌ذهاب شد
  • حضور کاروان زیر سایه خورشید از ۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه در ایلام
  • حضور کاروان سفیران کریمه اهل بیت(س) در کرمانشاه
  • اعلام امادگی۳ هزار ۵۰۰زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • وزیر نفت با وزیر تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی دیدار کرد/ مرتضوی: وزرات نفت بخش قابل توجهی از عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را رفع کرد 
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران